Akadémiai Beszámolók 2018

Az MTA Állatorvos-tudományi Bizottsága és az Állatorvostudományi Egyetem Állatorvostudományi Doktori Iskolája 2018. január 22-25. között tartja a legújabb kutatási eredményeink bemutatására szolgáló Akadémiai Beszámolók üléssorozatot, amelyre idén 44. alkalommal kerül sor az Állatorvostudományi Egyetemen.

Az egyes szekciók előadásainak összefoglalóit tartalmazó füzetek megtalálhatók honlapunkon

Magyar Tibor a Baromfi-egészségügyi Társaság elnöke

aoti_Legzoszervi_bakteriologia_temacsoport_Magyar_Tibor_tudomanyos_tanacsado_2_0_1.JPG
A nagy hagyományokkal rendelkező Magyar Országos Állatorvos Egyesület Baromfi-egészségügyi Társasága 2017. november 30-án tartotta éves őszi szakülését, mely egyben a Társaság tisztújító közgyűlése is volt. A Társaság megválasztotta az elnökség tagjait, akik az alakuló ülésük alkalmával maguk közül választották ki Magyar Tibort az elnöki posztra.

A Társaság országos szakmai rendezvényeken ismerteti és megvitatja a hazai és külföldi kutatások újabb eredményeit, megjelöli ezek hazai alkalmazásának lehetőségeit. Igyekeznek gyorsan reagálni a gyakorlatban felmerülő állategészségügyi problémákra, elemzik azok okát, és javaslatot tesznek a megoldásukra. Szakmai álláspontot alakítanak ki azokban a kérdésekben, amelyeket állami szervek, testületek, illetve gazdasági egyesülések kérnek a Társaságtól. A Társaság tagjai rendszeresen részt vesznek az egyetemi posztgraduális képzésekben is, előadásokkal és gyakorlati bemutatók szervezésével segítik azokat.

Székely Csaba a Magyar Parazitológusok Társasága emlékérmét kapta

MPT.jpg

Kotlán Sándor akadémikus születésének 150. évfordulója alkalmából az Állatorvos-tudományi Egyetem aulájában szervezett emlékülés (2017. okt. 3) keretében, a szakterület szolgálatában szerzett érdemeinek elismeréséül az Magyar Parazitológusok Társasága (MPT) emlékérmét vehette át Székely Csaba tudományos tanácsadó, a Halkórtan és parazitológia témacsoport vezetője, az MPT munkájának több cikluson át (2009-2017) titkára. Az emlékérmet, melyet az MPT 54 éves fennállása óta 31 külföldi és hazai parazitológusnak ítélt oda,   az MPT elköszönő és újonnan megválasztott elnöke: Farkas Róbert (előtérben) és Egri Borisz adták át.

 

Oldalak